shutterstock_229514023

Femeile iubesc berea și nu se tem s-o arate

Un studiu recent realizat pentru Asociația Berarii României a adus noi informații despre consumatorii de bere, în special despre femeile care preferă această băutură. S-a descoperit că cele mai multe doamne și domnișoare preferă să lase în urmă stereotipiile de genul „o domnișoară nu bea niciodată din sticlă!”  sau „berea nu e pentru femei” și aleg, în schimb, să se bucure la ieșirile cu prietenii consumând ceea ce le face plăcere, nu ceea ce se așteaptă alții de la ele.

Ce cred ceilalți despre asta?

Adevărul e că femeile puternice și sigure pe ele nu au timp să fie prea preocupate de ceea ce cred alții despre ele, cu atât mai mult atunci când își dau seama că părerea celor din jur e bazată strict pe preconcepții învechite a căror vreme a trecut demult. Ele știu că alegerea unei beri la terasă nu le face mai puțin feminine, ci dimpotrivă, le creează o imagine de femeie normală, care nu se teme că ar putea fi percepută greșit. Această alegere face parte din farmecul lor, iar bărbații sunt perfect conștienți de asta.

De ce le place femeilor berea și care sunt subiectele de conversație „la bere”

Femeile participante la studiu au povestit că, în primul rând, gustul este motivul alegerii acestei băuturi; de altfel, atunci când beau bere se simt moderne și încrezătoare, indiferent că aleg să consume această băutură la ieșirile cu fetele sau la ieșirile cu tot grupul de prieteni.

Rezultatele arată că „o ieșire la bere” este un cadru perfect, nu doar pentru bărbați, ci și pentru femei, pentru a se deconecta de la rutina zilnică și a discuta cu prietenii despre subiecte precum colegi, despre viața de zi cu zi sau despre partener, despre ce mai e nou în modă sau în viețile lor personale și profesionale, dar și despre ultimele știri din domenii de interes comun pentru grup, cum ar fi politica sau călătoriile. Ele percep berea ca pe o băutură potrivită celor mai multe ocazii, dar mai ales o băutură care destinde și completează perfect o ieșire între prieteni, la relaxare și socializare, o băutură revigorantă.

Berea rămâne o băutură a femeii moderne, care atunci când vine vorba de ceea îi place cu adevărat, devine mai puțin interesată de părerile celor din jur și nu simte nevoia să se conformeze unor norme învechite.

Realizatorii studiului au povestit câteva ore cu femei și bărbați nu doar în casele lor, ci chiar au ieșit cu ei la o bere pentru a putea participa la discuțiile de la terase. Au observat că femeile pot savura în voie o bere alături de bărbați, având subiecte comune de discuție și că la bere discuția curge foarte natural, iar barierele de gen, vârstă sau clasă se estompează rapid. Singura diferență e că femeile se concentrează mai mult pe nuanțele relatării unui subiect, în timp ce bărbații povestesc mai general, dar sunt mult mai expresivi în gesturi.

Așadar, indiferent de ce ar putea spune cei mai cârcotași, berea rămâne o băutură a femeii moderne, care atunci când vine vorba de ceea îi place cu adevărat, devine mai puțin interesată de părerile celor din jur și nu simte nevoia să se conformeze unor norme învechite. Doamnelor, cinste vouă!