www.wetouch.dkmail@wetouch.dk+45 3920 2224

Berea, o băutură modernă, savurată pe toate meridianele

Blondă, brună, fără alcool, berea este băutura ideală atunci când ieșim cu prietenii sau când simţim nevoia de ceva răcoritor.

Conform unor studii recente, berea este o băutură iubită în aproape toate colţurile lumii. Studiile spun că berea este a treia cea mai populară băutură după apă şi ceai.

În Raportul global privind alcoolul şi sănătatea din 2014, berea este considerată cea mai populară băutură alcoolică în Yemen şi în Bhutan, fiind chiar singurul tip de alcool consumat. Este, de asemenea, cea mai populară băutură în Vietnam (97,3%), Namibia (96,7%), Indonezia (84,5%), Myanmar (82,6%) şi Mexic (75,7%).

În ceea ce priveşte consumul, chinezii sunt în fruntea topului, potrivit Kirin Research of Drinking and Lifestyle. Chinezii consumă, anual, 28,64 de miliarde de litri de bere. Ei sunt urmaţi de SUA – cu un consum de 23,97 de miliarde de litri pe an, Germania – 9,55 de miliarde de litri pe an, Brazilia – 8,45 de miliearde de litri şi Rusia – 8,45 miliarde. La nivelul Europei, România ocupă locul 6 din punctul de vedere al consumului, cu 80 l/ cap de locuitor.

„Berea este dovada că Dumnezeu ne iubeşte şi vrea să ne vadă fericiţi”, spunea Benjamin Franklin.

Alcătuită din patru ingrediente naturale – hamei, cereale, drojdie de bere şi apă – şi cu un conţinut de alcool de 5%, berea este, deopotrivă, preferata bărbaţilor şi a femeilor. „Berea este dovada că Dumnezeu ne iubeşte şi vrea să ne vadă fericiţi”, spunea Benjamin Franklin. De veacuri,  berea simbolizează bucuria întâlnirii dintre oameni, veselie şi distracţie.

Berea este atât de populară că în lume există festivaluri dedicate ei. Cel mai grandios este Oktoberfest-ul din Munchen, o sărbătoare colorată, zgomotoasă şi aglomerată unde milioane de oameni se adună să petreacă. Modelul a fost preluat şi în alte oraşe din diverse ţări, care organizează Oktoberfest după modelul celui din Germania, unde cuvântul de ordine este bere, bere şi iar bere.

Cum popularitatea de care se bucură este imensă, există şi o Zi Internaţională a Berii. A fost instituită în anul 2007, în oraşul Santa Cruz, din California, SUA.