shutterstock_220776295

Ai fi crezut asta? BRÂNZETURILE FINE MERG CU BEREA! Iată ce TIPURI POŢI COMBINA cu această băutură!

Berea de cele mai multe ori este asociată grătarelor pe care sfârâie mititei, costiţe sau muşchiuleţ de porc. Greşit! Specialiştii în gastronomie susţin că dacă o combini cu brânzeturi fine, ai pare de un adevărat răsfăţ culinar.

Fie că este neagră, blondă sau brună, filtrată sau nefiltrată, cu alcool sau fără alcool, pasteurizată sau nepasteurizată, cu sau fără lămâie, berea rămâne una dintre cele mai populare băuturi din lume. Nu multă lume ştie însă că berea se pretează şi brânzeturilor fine, nu doar mititeilor care sfârâie pe grătar sau covrigeilor ori seminţelor din serile petrecute cu prietenii.

Explicaţia specialiştilor în gastronomie ar fi aceea că băutura evdienţiază diferitele elemente ale lactatelor, în funcţie de tipul lor. Un tip mai tare te face să simţi textura cremoasă şi fină a brânzei. Pe de altă parte, o băutură mai slabă scoate la iveală aroma specifică a unui produs lactat.

Brânza Brie, de exemplu, merge de minune cu berea blondă, în timp ce brânzeturile intense de capră le poţi combina cu berea puternic amăruie.

Brânza Cheshire este un alt lactat care merge cu licoarea din hamei. Este un tip de brânză cu pastă moale, sfărâmicioasă, care de obicei are culoarea albă, dar poate fi şi roşie sau mai rar, cu vinişoare bleu. Brânza albă şi cea roşie au un gust uşor sărat şi o textură puţin sfărâmicioasă. Se combină cu fructe proaspete în salate, supe sau sosuri pentru paste făinoase.  Este ideală pentru tartine şi excelentă pentru gustări simple, în dreptul cărora poţi pune şi o bere.

Brânza de Kentucky sau brânza pentru bere este o specialitate care se produce în Kentucky. Elementul de bază este brânza procesată căreia i se adaugă, pentru aromă, cheddar, usturoi, hrean, boabe de muştar sau ardei iute. Pe lângă toate acestea, ingredientul care dă savoare este… berea.

Ce alte tipuri de brânză mai poţi combina cu bere:

Brânza Feta şi cea de capră merg de minune cu berea blondă, drojdia accentuând textura fină a celor două lactate.

Mascarpone, pe de altă parte, poate fi gustat cu berile cu aromă de fructe.

Brânza Cheddar, Colby sau de Gloucester se potrivesc băuturilor brune.

Berea belgiană poate fi combinată pentru un răsfăţ al papilelor, cu Roquefort şi Stilton.