shutterstock_224520475

3 MOTIVE pentru care consumul moderat de bere poate fi BENEFIC PENTRU SĂNĂTATE

Consumul moderat* de bere poate avea efecte pozitive asupra organismului. Asta arată studiile recente ale cercetătorilor.

Astfel, s-a dovedit că persoanele care consumă bere cu moderaţie pot prezenta un risc cu 54% mai redus de a dezvolta, de exemplu, afecţiuni degenerative sau de a suferi pierderi de memorie.

Iată pentru ce este bună berea:

1. Poate reduce incidența bolilor cognitive

Cantitatea de bere recomandată pentru consumul zilnic (în cazul femeilor – 330 mililitri şi în cazul bărbaţilor – 660 mililitri) poate reduce riscul de instalare a declinului cognitiv şi a demenţei. Persoanele care consumă între unul şi trei pahare de bere pe zi pot prezenta un risc mai scăzut de a se îmbolnavi de orice tip de demenţă, inclusiv Alzheimer.

2. Poate scădea riscul apariției bolilor de inimă

Recent, au fost realizate studii în Italia, Cehia şi Australia, cercetătorii ajungând la aceeaşi concluzie: berea poate preveni bolile cardiace.

3. Contribuie la creşterea nivelul colesterolului bun

Berea, consumată cu moderație, poate crește densitatea lipoproteinei cunoscută sub numele de HDL (colesterolul bun). Are efect benefic şi asupra vaselor de sânge, putând să contribuie la împiedicarea formării de cheaguri de sânge.

*Un consum moderat de bere se referă la o cantitate zilnică de 660 ml de bere pentru bărbați și 330 ml de bere pentru femei, cu maxim 5% alcool.